Friday, September 2, 2011

ဘဝ“စ”ေသာ...ေန႔







က်မတို႔တေတြ “စ”ၾက ေနာက္ၾကရင္းနဲ႔ ေျပာေလ့ရွိတဲ့စကားတခြန္းကေတာ့ ေယာက်္ားေတြဟာ “အသက္(၄၀)မွ ဘဝက'စ'တာ” တဲ့...



အဲဒီစကားရဲ႕ အဓိပၸါယ္အတိအက်ကို က်မ မသိေပမယ့္ ေယာက်္ားေတြဟာ လူလတ္ပိုင္းလို႔ေခၚတဲ့ အသက္(၄၀)မွာ သူတို႔ျဖတ္သန္းလာခဲ့ရတဲ့ ဘဝအေတြ႕အႀကံဳမ်ားေၾကာင့္ Confidence လို႔ေခၚတဲ့ မိမိကိုယ္မိမိ ယံုၾကည္ျခင္း၊ ရင့္က်က္တည္ၿငိမ္ျခင္း၊ အေကာင္းအဆိုး ခြဲျခားေတြးေတာ ခ်င့္ခ်ိန္တတ္လာျခင္း၊ အစရွိသည့္ အခ်က္မ်ားကို ပိုင္ဆိုင္ၿပီးျဖစ္၍ လူလတ္ပိုင္းအရြယ္တြင္ ဆံုးျဖတ္ခ်က္မွန္ကန္စြာျဖင့္ “မွန္ကန္ေသာ (ေသခ်ာေသာ)ဘဝလမ္းကို “စ”လွမ္းေသာ အခ်ိန္ ” ဟု သတ္မွတ္ၾကၿပီး အသက္(၄၀)မွ ဘဝ“စ”သည္ဟု တင္စားေခၚဆိုျခင္းဟု ယူဆပါတယ္။



ထိုသို႔ဆိုပါလွ်င္ အကိုႀကီး “ကိုဇာနည္ေမာင္”သည္လည္းပဲ စက္တင္ဘာ ၂ရက္(ေသာၾကာ)ေန႔ျဖစ္ေသာ ယေန႔တြင္ အသက္(၄၀)ျပည့္ေျမာက္ခဲ့ၿပီျဖစ္ေသာေၾကာင့္ ဘဝ...“စ”ေသာေန႔ဟု တင္စားေခၚဆိုရင္း..

အကို႔အတြက္ ေမြးေန႔ပြဲေလးတခု က်င္းပေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္..

ဝိုင္ႀကိဳက္တတ္တဲ့ ကိုဇာနည္ေမာင္အတြက္ ဆိုက္ပရပ္စ္ႏိုင္ငံက ဝိုင္ခ်ိဳခ်ိဳေလးအေၾကာင္းကို မိတ္ဆက္ေပးရင္း ေမြးေန႔ပြဲေလးကို က်င္းပလိုက္ရေအာင္ေနာ္..။





သူငယ္ခ်င္းမ်ားႏွင္႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္သည္႔ ဝိုင္ ကေတာ႔ ဆိုက္ပရပစ္္ႏိုင္ငံလုပ္ “ဗယ္လန္တီနာ” ႏွင္းဆီဝိုင္(Valentina Rose Wine)တဲ႕....

ခ်ိဳၿမၿမ ရွတတ အရသာရွိေသာ “ဗယ္လန္တီနာ” ႏွင္းဆီဝိုင္ ေလးရဲ႕အေႀကာင္းကို မေၿပာခင္ “ဝိုင္”(Wine) ကို အႀကမ္းအားၿဖင္႔ ......

(1)White Wine(Dry/Medium Dry/Sweet/ Medium Sweet)

(2)Red Wine(Dry/Medium Dry)

(3)Rose Wine(Dry/Medium Dry/Sweet/Medium Sweet)

(4)Dessert Wine

(5)Champagnes

(6)Sparkling Wine...ဟူ၍ (၆)မ်ိဳး ခြဲၿခားထားသည္။



(1)White Wine ကို ပင္လယ္အစားအစာမ်ားၿဖင္႔ တြဲဖက္၍ေသာ္၎၊ (2) Red Wine ကို အမဲသား၊ ဆိတ္သား ကဲ႔သို႕ေသာ ဟင္းလွ်ာမ်ားၿဖင္႔ တဲြဖက္၍ေသာ္၎၊ (3)Rose Wine ကို ပူၿပင္းေသာ ေႏြရာသီတြင္ ေပါ႔ပါးေသာအစားအစာ(Light food) မ်ားၿဖင္႔ တြဲဖက္၍ေသာ္၎၊ (4)Dessert Wine ကို ညစာစားၿပီးအခ်ိန္တြင္ အခ်ိဳတည္းရန္အတြက္ အခ်ိဳဝိုင္ အၿဖစ္ေသာ္၎၊ (5)Champagnes ကို ေမြးေန႔ပြဲမ်ား၊ ဖြင္႔ပြဲအခန္းအနားမ်ား၊ ဂုဏ္ၿပဳပြဲအခန္းအနားမ်ား၊ က်င္းပသည္႔ မိတ္ဆံုစားပြဲမ်ားတြင္ေသာ္၎၊ (6)Sparklin Wine ကို တခြက္တဖလား မေသာက္မၿဖစ္ ေသာက္ရသည္႔ ပြဲမ်ားတြင္ အမူးလြယ္တတ္ေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ား၊အရက္မေသာက္တတ္ေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားအတြက္ေသာ္၎၊ အမ်ိဳးမ်ိဳးခြဲၿခား၍ ေသာက္သံုးၾက ေလ႔ရွိသည္။



ဝိုင္ ပုလင္းတိုင္း၏ ေအာက္ေၿခတြင္ အရက္(Alcoholic)ပါဝင္မႈႏႈန္းမ်ားကို (% Vol)ၿဖင္႔ ေဖာ္ၿပထားေလ႔ရွိသည္။ (10.5%Vol)မွ (13%Vol)အထိ အရက္ပါဝင္ေသာ Wine မ်ားကို Medium Dry Wine အဆင္႔အၿဖစ္ သတ္မွတ္ၿပီး ၊ (13.5%Vol) မွ (16%Vol)အထိ အရက္ပါဝင္ေသာ Wine မ်ားကို Dry Wine အမ်ိဳးအစားအၿဖစ္ သတ္မွတ္ထားသည္။





သငယ္ခ်င္းူမ်ားႏွင္႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္သည္႔ ဝိုင္ ကေတာ႔ ဆိုက္ပရပ္စ္ ႏိုင္ငံမွ ထုတ္လုပ္သည္႔ Medium Sweet Wine အမ်ိဳးအစားၿဖစ္ေသာ“ဗန္လန္တီနာ ႏွင္းဆီဝိုင္” (Valentina Rose Wine) ၿဖစ္သည္။ “ဗယ္လန္တီနာ” ႏွင္းဆီဝိုင္ခ်ိဳခ်ိဳကို “ကာဗနက္ ဆဗန္ေငါ” (Cabernet Sauvignon) ၊ မာတာရို (Mataro) စပ်စ္သီးတို႕မွ ထုတ္လုပ္သည္။ ၎စပ်စ္သီးမ်ားကို “မယ္ဆိုယိ” (Mesoyi) ရြာတြင္စိုက္ပ်ိဳးၿပီး “ဖီကာဒို႕စ္” (Fikardos)ကုမၸဏီမွ ထုတ္လုပ္သည္။ သီးစံုရန႔ံ သင္းပ်႕ံၿပီး ပန္းဆီေရာင္ရွိေသာ “ဗယ္လန္တီနာ”ႏွင္းဆီဝိုင္ကို ပူၿပင္းေသာ ေႏြရာသီအခ်ိန္တြင္ ေဒသခံမ်ားက Fashion တရပ္အေနၿဖင္႔ ညစာစားပြဲမ်ားတြင္ ေသာက္သံုးေလ႔ရွိသည္။



ဆိုက္ပရပ္စ္ ႏိုင္ငံမွ ေၿမသားမ်ားသည္ မာေက်ာ က်စ္လစ္ၿပီး ေၿမဆီလႊာေကာင္းမြန္ၿခင္းတို႕ေႀကာင္႔ ဆိုက္ပရပ္စ္ ႏိုင္ငံမွ ထုတ္လုပ္ေသာ Wine မ်ားသည္ ကမၻာ႔တန္းဝင္ အရည္အေသြးမီွေသာ Wine မ်ားအၿဖစ္ လူသိမ်ားသည္။ ထို႕အၿပင္ ကမၻာေပၚတြင္ Wine အေစာဆံုးထုတ္လုပ္ေသာ ႏိုင္ငံမ်ားအနက္ ဆိုက္ပရပ္စ္ ႏိုင္ငံသည္လည္း တခုအပါဝင္ၿဖစ္ေသာေႀကာင္႔ ဆိုက္ပရပ္စ္ႏိုင္ငံကို “Father Of Wine”ဟု တင္စားေခၚဆိုႀကသည္။



“ဗယ္လန္တီနာ ႏွင္းဆီဝိုင္” ကို ထုတ္လုပ္သည္႔ ကုမၸဏီ၏ အမည္ၿဖစ္ေသာ “ဖီကာဒို႕စ္” (Fikardos)သည္ ပိုင္ရွင္၏ အမည္ ၿဖစ္ၿပီး၊ ဝိုင္၏ အမည္ၿဖစ္ေသာ “ဗယ္လန္တီနာ” (Valentina) သည္ ပိုင္ရွင္၏ သမီး အမည္ၿဖစ္ေႀကာင္း ႏွင္႔ Valentina Rose Wine ကို “Romantic Summer Wine” ဟု တင္စားေခၚေလ႔ရွိေႀကာင္း ...တင္ျပရင္း..



ကိုဇာနည္ေမာင္ရဲ႕ေမြးေန႔ပြဲေလးမွာ...



ကာလမားရီအၾကြပ္ေၾကာ္







Mix Fried starter







ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္







ေကာ္ျပန္႕စိမ္း









ဖက္ထုပ္ေၾကာ္







အခ်ိဳပြဲ

ဖရဲသီးပေဒသာတို႕ကို ဗန္လန္တီးနားႏွင္းဆီဝိုင္ေလးနဲ႔အတူ တြဲဖက္စားသံုးရင္း

















.ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ေကာင္းတဲ႔ ေမြးေန႔မ်ားကို ႏွစ္စဥ္ႏွစ္တိုင္း ပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ပါေစလို႕ ဆုေတာင္းေပးရင္း...

HAPPY BIRTHDAY.. ပါ ကိုဇာနည္ေမာင္ေရ..





(အခ်ိန္ဘယ္လိုမွမရတာရယ္.. နက္က ဓာတ္ပံုေတြတင္ဖို႔ ဘယ္လိုမွလက္မခံတာရယ္ေၾကာင့္ ေမြးေန႔ပြဲေလးကို အက်ဥ္းခ်ံဳးၿပီးလုပ္ေပးလိုက္ရတာကို နားလည္ေပးေစခ်င္ပါတယ္ အကိုေရ...)

17 comments:

သဒၶါလိႈင္း said...

Happy Birthday ကိုဇာနည္ေမာင္.
စိတ္ခ်မ္းသာ၊ ကိုယ္က်န္းမာစြာနဲ႔ ဘဝအစျပဳလို႔ လိုအပ္ေသာဆႏၵေတြအားလံုး ျပည့္ဝေအာင္ လုပ္ကိုင္ႏိုင္ပါေစ။
ေမြးေန႔ေလးေတြကိုအထူးတလည္ မွတ္မွတ္ရရျပဳလုပ္ေပးတဲ့ နမ္းလည္း စိတ္ခ်မ္းေျမ႕ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ။
ခ်စ္တဲ့
သဒၶါ

ညိမ္းႏိုင္ said...

ကုလားမႀကီးအၾကြပ္ေၾကာ္...အဲေလ...ကာလမားရီးအ
ႄကြပ္ေၾကာ္ကိုအႀကိုက္ဆံုးပဲ.....:)

အဂၤါဟူး said...

ဟတ္ပီး ဘတ္ေဒးပါ ကိုဇာနည္ေမာင္....။

ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္နဲ႕ ဖက္ထုပ္ တစ္၀ႀကီးစားသြားပါသည္။

သူမ်ားေတြေတာ့ ဘ၀ေတြ စကုန္ၿပီ ကၽြန္ေတာ္တို႕ လူမျဖစ္ေသးပါဘူးဗ်ာ။

အမွတ္တရ ေန႕စြဲမ်ား.... said...

ေမြးေန႕ပြဲေတြ ကန္ထရိုက္ဆြဲထားတာလား မ်ားလိုက္တာ

December Mgmg said...

Happy Birthday ကိုဇာနည္ေမာင္

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

Happy birthday ပါ ကိုဇာနည္ေမာင္ ....
ေပ်ာ္ရြင္ဖြယ္ေမြးေန႕ မဂၤလာရက္ၿမတ္ေလး ၿဖစ္ပါေစလို႕ ဆႏၵၿပဳရင္း....
မမေရ ဂြတ္မွဂြတ္ပဲ ...အဟီးးးး ဗိုက္ဆာလို႕ ၿမန္ၿမန္ၿပန္မွ ၿဖစ္မယ္ :)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဂ်ီးေတာ္တို႔ကေတာ႕ အစားအေသာက္ေကာင္းေကာင္းေတြ ရွာလဲရွာတတ္ပါ႔ေနာ္
လူကို သားရည္မယိုယိုေအာင္ လုပ္တာဘဲ
ကဲ ေမြးေန႔ရွင္ က်န္းမာခ်မ္းသာ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ
ေအာင္ျမင္စိတ္ခ်မ္းသာေသာ ဘဝကို ျဖတ္သန္းႏိုင္ပါေစ
ေမြးေန႔က်င္းပေပးသူလည္းစိတ္ေပ်ာ္ရႊင္ က်န္းမာပါေစ

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဂ်ီးေတာ္တို႔ကေတာ႕ အစားအေသာက္ေကာင္းေကာင္းေတြ ရွာလဲရွာတတ္ပါ႔ေနာ္
လူကို သားရည္မယိုယိုေအာင္ လုပ္တာဘဲ
ကဲ ေမြးေန႔ရွင္ က်န္းမာခ်မ္းသာ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ
ေအာင္ျမင္စိတ္ခ်မ္းသာေသာ ဘဝကို ျဖတ္သန္းႏိုင္ပါေစ
ေမြးေန႔က်င္းပေပးသူလည္းစိတ္ေပ်ာ္ရႊင္ က်န္းမာပါေစ

Han Kyi said...

ဘ၀စေသာေန႔ဆိုလို႔ နတ္သမီးမ်ား အသက္ ၄၀ ျပည့္သြားသလား၊ မဂၤလာမ်ားေဆာင္သြားသလားလို႔ တအံ့တၾသနဲ႔ ေျပးလာလိုက္တာ ေမြးေန႔နဲ႔တိုးသြားတာမို႔ ၀ိုင္ေသာက္ၿပီး အျမည္းေလးနဲ႔ ရီေ၀ေ၀ျဖစ္ၿပီး ေလးကြက္သိုင္းနင္းလို႔ ျပန္သြားခဲ့ပါသဗ်ား...

rose of sharon said...

ံHappy birthday ဇာနည္ေမာင္...

ေမသိမ့္သိမ့္ ေက်ာ္ said...

ေသာက္လိုက္စားလိုက္နဲ႔ စားေကာင္းေကာင္းနဲ႔ကစ္လိုက္တာ .... စူဇကာလက္သစ္ျဖစ္ျပီး ျပန္သြားပါတယ္ မမနတ္သမီးေရ...ဟီး။ ကိုဇာနည္ေမာင္ကိုလည္း ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစလို႔ ဆုေတာင္းေပးပါတယ္လို႔.....း)

ခင္တဲ့
ေမသိမ့္

ကိုေဇာ္ said...

Happy Birthday ကိုဇာနည္ေမာင္....
သိေတာ့ မသိဘူး ထင္တာပဲ။ ဘာပဲေျပာေျပာ ဆိုေတာင္းေပးတာ မွားတာမွ မဟုတ္ဘဲ။

မိုးေငြ႔...... said...

နတ္သာမီးပဲ ဒီေလာက္မ်ားတဲ႔ ေမြးေန႔ပြဲကို ဟင္းအမယ္ေတြ မထပ္ေအာင္စီစဥ္ႏိုင္တယ္ တကယ္ပဲ ေတာ္ခ်က္....။

လြမ္းေနခြင့္ said...

ကိုဟန္ၾကည္ေၿပာသလိုပါပဲ အေၿပးလာတာ ဟီးးးး အခုေတာ့ ၀ိုင္ေတြနင္းကန္ေသာက္ၿပီး မူးၿပီးေမွာက္သြားပါေၾကာင္း ကလိုရီ ။

Happy Birthday Ko Zar Ni Maung :)

၀ိုင္ေတြ ငမ္းသြားပါတယ္ ။

khun said...

Happy Birthday.....ကိုဇာနည္ေမာင္

ပို႕စ္တင္တဲ့ အစ္မလည္း ေပ်ာ္ရြင္ပါေစေနာ္.... :)

ကုိကုိေမာင္(ပန္းရနံ႔) said...

ဟတ္..ဟတ္... ဟတ္ခ်ိဳးးးးး.. အဲေလ... ဟတ္ပီးဘတ္ေဒးးးးး ေျပာမလုိ႔ဟာ။ ၀ုိင္နံ႔ရလာတာနဲ႔ နွာေခ်သြားတယ္။ ၀ုိင္နဲ႔ အယ္လာဂ်ီရွိပုံဘဲ။ း))

ေမြးေနရွင္၊ ေမြးေန႔ဆုေတာင္းေပးသူ လုိရာဆႏၵေတြ ျပည့္ၾကပါေစဗ်ားးးးးးးးးး။

ခင္မင္လွ်က္

အလင္းသစ္ said...

အမေတာ္ေရ႕..၄၀ ျပည့္ဖို႕ဆို ေတာ္ေတာ္ၾကီး လိုေနေသးတဲ့.. ကၽြန္ေတာ္တို႕ေရာ.. ဆင္ႏႊဲလို႕ေတာ့ ရပါတယ္ေနာ္.. ရမရေတာ့မသိဘူးဗ်ိဳ႕... အသက္မျပည့္ေသးေပမယ့္ တည္ခင္းထားတဲ့ ဝိုင္ေတြကို ေသာက္ျပီး.. ဆရာဦးဟန္ၾကည္ရဲ႕ ေနာက္ကေန ၅ ကြက္နင္းျပီးျပန္သြားပါျပီ...

Post a Comment

Labels

 
Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul .