“ ေက်ာက္တုံးနဲ႕ကင္တဲ႔ အသား”ဆိုလို႕ ထူးဆန္းတဲ႔ အသားၿဖစ္မယ္လို႕ေတာ႔မထင္လိုက္ပါနဲ႕..။
က်မတို႕ ေန႔စဥ္ခ်က္ၿပဳတ္စားေသာက္ေနႀကတဲ႔ သာမန္အသားမ်ားကို အပူေပးထားတဲ႔(သို႕မဟုတ္) မီးကင္ထားတဲ႔ “Stone Grill ”လို႕ ေခၚတဲ႔ အထူးစီမန္ၿပဳလုပ္ထားေသာ ေက်ာက္တံုးေပၚမွာတင္ၿပီး အသားရဲ႕ အက်က္ႏႈန္းကို မိမိတို႕အလိုရွိသေလာက္ ကင္ၿပီး စားေသာက္ရတဲ႔ နည္းတမ်ိဳးကို ဆိုလိုပါတယ္။
က်မ အလုပ္ လုပ္ရာ ကုမၸဏီလက္ေအာက္ခံၿဖစ္ေသာ စားေသာက္ဆိုင္(၅)ဆိုင္ထဲမွ အီတလီစာမ်ားႏွင္႔ အေနာက္ႏိုင္ငံအစားမ်ားေရာင္းခ်ေသာ စားေသာက္ဆိုင္တဆိုင္တြင္ “Stone Grill” ဟုေခၚေသာ အလွ်ား၁ေပခြဲx အနံ ၁ေပx အနံ ၂လက္မ ခန္႔ ရွိသည္႕ အပူခ်ိန္လံုေလာက္စြာ ရရွိထားေသာ ဟင္းခ်က္ေက်ာက္တံုးေပၚတြင္ အသားစိမ္း ငါးစိမ္းမ်ားကို မိမိတို႕ အလိုရွိသေလာက္သာ က်က္ေစၿပီး ကိုယ္တိုင္ကင္၍စားရသည္။
ေက်ာက္တံုးမွာ အပူခ်ိန္ပ်င္းလြန္းသည္႔အတြက္ စားပြဲထိုးမ်ားအတြက္ လက္ကိုင္အၿဖစ္ ၁လက္မခြဲခန္႔ရွိေသာ သစ္သားၿပားကို ေအာက္ခံအၿဖစ္ထားရွိေပးထားသည္။
Stonegrill ဟုေခၚေသာ ေက်ာက္တံုးကို Australia ႏိုင္ငံမွထုတ္လုပ္ၿပီး မီးေတာင္မွရရွိေသာ ေခ်ာ္ရည္ေက်ာက္ၿဖင္႔ ၿပဳလုပ္ထားသၿဖင္႔ အပူအခံႏိုင္ဆံုး ေက်ာက္သားအၿဖစ္ စံခ်ိန္တင္ခဲ႔သည္။
၎ေက်ာက္တံုးကို အပူေပးအခန္းထဲတြင္ အပူခ်ိန္400 ံC ၿဖင္႔ ၂၄နာရီႀကာထားရွိၿပီး အသံုးၿပဳရာတြင္ အသားမ်ားကို ေက်ာက္တံုးေပၚတြင္ ကင္ခ်ိန္ မိနစ္၃၀ ႏွင္႔ အသားမ်ားကင္ၿပီးေသာ္ ထိုအသားမ်ား၏ အေႏြးဓာတ္ကို ထိန္းထားရန္ ၁နာရီခန္႔ ေက်ာက္တံုးမွ အပူခ်ိန္ကို ထိန္းထားႏိုင္သည္။
က်မတို႕ဆိုင္တြင္ေတာ႔ အပူခ်ိန္ကို 240 ံC ၿဖင္႔ ၇ နာရီႀကာ ထားရွိၿပီး အသံုးၿပဳရာတြင္ အသားကင္ခ်ိန္ မိနစ္၂၀ႏွင္႔ အေႏြးဓာတ္အတြက္မိနစ္၂၀ခန္႔ ထိန္းထားေပးသည္။
ဧည္႕သည္မွ မိမိတို႕အလိုရွိရာ အသားကို မွာယူၿပီးခ်ိန္တြင္ စားပြဲထိုးမ်ားမွ ၿမင္ရသည္႕အတိုင္း အသားစိမ္းကို မီးကင္ထားေသာ ေက်ာက္တံုးေပၚတြင္ တင္ၿပီး ဧည္႔သည္ေရွ႕သို႕ခ်ေပးရသည္။
အေနာက္ႏိုင္ငံသားမ်ားသည္ အသားစားရာတြင္ အသားမ်ားကို မက်က္တက်က္၊ အက်က္၊ အက်က္လြန္ စသည္ၿဖင္႔ အသား၏ အက်က္ႏႈန္းအမ်ိဳးမ်ိဳးၿဖင္႔ စားေသာက္ေလ႔ရွိရာ မိမိတို႕အလိုရွိသေလာက္ အက်က္ႏႈန္းကို မိမိတို႕ဘာသာ ကင္၍စားေသာက္ႀကေသာ အေလ႔ကို သေဘာက်ႀကသည္။
တခ်ိဳ႕ကမူ မိမိတို႕ကိုယ္တိုင္ မခ်က္ၿပဳတ္ခ်င္သည္႔အခါ ၎တို႕အလိုရွိရာ အသားက်က္ႏႈန္းကို မွာယူၿပီး စားဖိုမွဴးမ်ားမွ မီးဖိုထဲတြင္ အသားမ်ားကို ကင္ေပးၿပီး အသင္႔စားသံုးႏိုင္သည္႔အေနအထားတြင္ ေက်ာက္တံုးေပၚသို႕(အလွ)တင္ေပးရသည္လည္းရွိသည္။
တခ်ိဳ႕ကမူ မီးကင္ထားေသာ အသား ငါးမ်ားကို ပန္းကန္ႏွင္႔သာ စားႀကသည္။
ဆီပရိယိုလူမ်ိဳးမ်ားသည္ ခ်က္ၿပဳတ္စားေသာ အသား ငါးမ်ားထက္ ကင္၍စားေသာ အသား ငါးမ်ားက ပို၍ အားၿဖစ္ေစသည္ဟု ဆိုကာ... အသား ၊ငါးမ်ားပါ မက ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကိုပါ ကင္၍ စားေလ႔ရွိႀကသည္။Stone Grill အကင္ေလးမ်ားကို ၿမည္းစမ္းႀကည္႔ရင္း... ၂၆.၀၄.၂၀၁၁ ၿဖစ္တဲ႔ ယေန႕ဟာ
“အေတြးအသိတစ္ခုနဲ႔ လက္တစ္စံုေအာက္ ကဗ်ာစပ္ေနရရင္ ေက်နပ္ေနသူပါ ”
လို႕ ေႀကြးေႀကာ္ထားတဲ႔ ဘေလာ႔ဂ္ရပ္ဝန္းက ေမာင္ေလး“ေစာရန္ေနာင္” (သို႕မဟုတ္) “အရုပ္ကေလး” ရဲ႕ေမြးေန႔ေလးလည္း ၿဖစ္ေနတာမို႕ စာဖတ္သူ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးနဲ႕အတူ ေမာင္ေလး ေစာရန္ေနာင္ ရဲ႕ေမြးေန႕ပြဲေလးကို ေပ်ာ္ရႊင္စြာဆင္ႏႊဲလိုက္ႀကရေအာင္လားရွင္....
ေမာင္ေလး “အရုပ္ကေလး” အတြက္ ေမြးေန႔ကိတ္ေလးပါ
မိန္းခေလးမ်ားအတြက္ အေအးမ်ားေယာက်္ားေလးမ်ားအတြက္ BEER အစံုအလင္
အခ်ိဳပြဲ
ရင္ေခ်ာင္ေစဖို႕ အစာပိတ္ ဖရဲစိတ္သီးခ်ိဳခ်ိဳေလး(ကြမ္းစားသူမ်ားအတြက္ ေက်ာက္လည္းေက်ပါတယ္)
ေမာင္ေလးအတြက္ ေမြးေန႔ကဒ္ေလးနဲ႔အတူ
ယေန႕မွာ က်ေရာက္ေသာ “ေစာရန္ေနာင္(ေခၚ) အရုပ္ကေလး” ရဲ႕ ေမြးေန႔မွ အစၿပဳလို႕ စိတ္၏ခ်မ္းသာၿခင္း ကိုယ္၏က်န္းမာၿခင္း လိုအင္ဆႏၵမ်ားအားလံုးၿပီးၿပည္႕စံုၿပီး မိဘကို အလုပ္အေကၽြးၿပဳႏိုင္ေသာ သားေကာင္းရတနာၿဖစ္ပါေစ....၊ ကဗ်ာကိုခ်စ္ေသာ ခံစားခ်က္ ကဗ်ာမ်ားစြာကို ဖန္တီးႏိုင္ေသာ အႏုပညာသမားတစ္ေယာက္ၿဖစ္ပါေစလို႕ ဆုေတာင္းေပးလိုက္တယ္ေနာ္...။
HAPPY BIRTHDAY... ပါ ေမာင္ေလးေရ
HAPPY BIRTHDAY...
SAW YAN NAUNG (a) DOLLY BOY
Tuesday, April 26, 2011
“အရုပ္ကေလး”ရဲ႕ေမြးေန႔ႏွင္႔ ေက်ာက္တံုးေပၚမွာ ကင္တဲ႔အသား
Labels
- Hotel Life
- Music Video
- Romance(စိတ္ကူးယဥ္ အခ်စ္ဇာတ္လမ္း)
- ကဗ်ာ
- ကိုယ္တိုင္ရိုက္..ဓာတ္ပံု
- က်န္းမာေရး
- က်မအႀကိဳက္ဆံုး ပို႕စ္မ်ား
- ခံစားမႈတစ္စံု
- စကၠဴေခါက္နည္း
- ဆိုက္ပရပ္စ္ ဒိုင္ယာရီ
- ဆိုက္ပရပ္စ္ႏိုင္ငံမွ ဗဟုသုတမ်ား
- ဆိုက္ပရပ္စ္ႏိုင္ငံမွ သတင္း
- ဆိုက္ပရပ္စ္ႏိုင္ငံမွ သမိုင္းတခ်ိဳ႕
- ဆုေတာင္း
- တဂ္ပို႕စ္
- တရုတ္ရိုးရာပံုၿပင္
- ဓါတ္ပံု
- နတ္သမီးလက္ရာ စားႀကည္႕ပါ
- ပညာေပး ဝတၳဳတို
- ပံုၿပင္
- ဖိတ္စာ
- ဗီဒီယို
- ၿဖစ္ရပ္မွန္ေဆာင္းပါး
- မိသားစု ခံစားခ်က္
- မုန္႔လုပ္နည္း
- လွ်ပ္တပ်က္ ရိုက္ခ်က္
- လူထုေအာ္သံ
- ဝတၳဳ
- ဝတၳဳတို
- သတင္း
- သရဲအေႀကာင္း
- သႀကၤန္ ဝတၳဳတို
- သိမွတ္ဖြယ္ရာ
- သိုက္အေႀကာင္း
- ဟာသ
- အခ်စ္အေႀကာင္း
- အင္တာဗ်ဴး
- အထူးေဆာင္းပါး
- အၿဖဴေရာင္နတ္သမီး ဘေလာ႔ဂ္(၁)ႏွစ္ၿပည္႔
- အၿဖဴေရာင္နတ္သမီး ဘေလာ႔ဂ္(၂)ႏွစ္ၿပည္႔
- အၿဖဴေရာင္နတ္သမီး ေမြးေန႕
- အမွတ္တရ
- အမွတ္ရေစဖို႕
- အျဖဴေရာင္နတ္သမီးေမြးေန႕(၂၀၁၁)
- အေတြး
- အေပ်ာ္တန္း သရုပ္ေဆာင္ခဲ႔ေသာ ဗီဒီယုိုပံုရိပ္မ်ား
- အေရးေပၚ
- ေဆာင္းပါး
- ေနာက္ခံ သီခ်င္းခံစားမႈ
- ေၿဖရွင္းခ်က္
- ေမြးေန႕
- ေမာင္႔ဘဝရဲ႕ က်မ၏ မနက္ၿဖန္မ်ား
- ေရာက္တတ္ရာရာ
- ႏွစ္သစ္ဆုေတာင္း
13 comments:
ဟက္ပီးဘတ္ေဒးပါဗ်ိဳ႔...ကိုကိုဘီယာ...။
အဲ...ဘီယာခြက္ေတြ ေတြ႔တာမ်ားသြားလို႔ နာမည္မွားေခၚတာ အရုပ္မ...ဘာေကၽြးမလဲက်ဳပ္တို႔ကို..ခုေတာ့ မစားရအေညွာ္ခံ မမနတ္သမီးအိမ္မွာပဲ သေရက်သြားတယ္...။
ခင္တဲ႔
မိုးေငြ႔
အဲဒီ ေက်ာက္တံုးေလးနဲ႕ ကင္စားတာ စားလို႕ေကာင္းတယ္... ေက်ာက္တံဳးကလည္း ပူလိုက္တာ... ဒါေပမယ့္ အသားက မက်က္တက်က္ပဲ အခ်ဥ္နဲ႕စားရတာေနာ္.... တူလားေတာ့မသိဘူး... ေမြးေန႕ရွင္အတြက္ ၀ိုင္းကင္ေပးမယ္... အဟဲ.. ဟက္ပီးဘတ္ေဒးပါဗ်ာ ေမြးေန႕ရွင္ေရ...
ခင္မင္လ်က္
ေန၀ႆန္
ေက်ာက္တုန္းကင္ေတြက် မေကၽြးဘူး.. ေမြးေန ့ ကလည္း ဟင္း...
ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ေမြးေန ့ျဖစ္ပါေစဗ်ာ
ေမြးေန႔မွာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ..ႀကြက္တြင္းႀကီးေရ :P
Happy birthday ! ပါရွင္....ဧည့္ခံတဲ႕ အစားေသာက္ေတြက လည္း ဂြတ္ပေနာ္....:):)
အစားေတြေရာ အေသာက္ေတြေရာ အကင္ေတြေရာ အခ်ဳိပြဲလည္းႏြဲသြားပါတယ္
ဒီလိုအသားကင္ေတာ႔ စားဖူးေသးဘူး
ခုမွ သိတယ္
စိတ္၀င္စားစရာဘဲ အခြင္႕အေရးရရင္ စားခ်င္တယ္
ေမြးေန႕ရွင္လည္း ေပ်ာ္ရႊင္က်န္းမာပါေစ။
သက္ရွည္စြာ စိတ္သြားတိုင္းကိုယ္ပါဆႏၵအားလံုးျပည္႕ပါေစေနာ္
ေမြးေန႔ရွင္ အရုပ္ကေလး ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ..။
ေမြးေန႔ရွင္အတြက္ ေရခဲေရ တခြက္ လုပ္ေပးအံုးေလ း)
ေနရာ မွားေရးသြားတယ္။ :D
ဟုတ္ပ ေစာရယ္...
ဒီလမွာ ေမြးေန႕ေတြ စုေနေတာ႔ ေမြးေန႔ပို႕ေတြေရာကုန္တာေပါ႔...
း)
ေမြးေန႔ရွင္ေတာ့ မသိဘူး။ ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ ဘီယာနဲ႔ မုန္႔ေတြ စားသြားတယ္။ေမြးေန႔ရွင္လည္း ေမြးေန႔မွာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစခင္ဗ်
သက္သတ္လြတ္ျဖတ္ျပီး ေနာက္တစ္ေခါက္လာစားတယ္ အရုပ္မစုတ္ေရ.....။
မေရ..စားစရာေတြကေတာ့သေရက်စရာပါဘဲ
အျပင္မွာသာအဲလိုတကယ္စားလိုက္ရရင္ေတာ့ေနာ္
ေမြးေန႕ေလးမမွီေတာ့ေပမဲ့..happy birthday
ပါလို႕..ဆုေတာင္းေပးပါတယ္..
မေရ..ခုမွဘဲအားလို႕လာလည္ရတာ
စိတ္မဆိုးပါနဲ႕ေနာ္..
ေနာက္နွစ္ညီမရဲ႕ေမြးေန႕ကိုလည္း
မ..လုပ္ေပးရမယ္ေနာ္..
Blackroze ေမြးေန႕ဆိုျပီးေတာ့ေနာ္..
Post a Comment